Crama Recaș -Selene Cabernet Sauvignon | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Recaș, România (Timiș)
Din struguri de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recaș, culeși noaptea, pentru a-i ocroti de căldură și pentru a le proteja aroma intensă, a apărut gama SELENE [selen], denumită după întruchiparea Lunii în mitologia greacă. Selene, în completare cu Sole, celebrează acest savoire vivre al serilor târzii. Selene înseamnă să învingem toridul, să ne bucurăm de răcoarea plăcută și de lumina Lunii, înseamnă pasiune și intensitate.Aceste vinuri sunt produse numai din anii buni, atunci când natura se combină cu viticultura optimă pentru a permite obținerea celor mai bune vinuri.
Maturare: Pentru acest vin sunt utilizaţi struguri ajunși la maturitate din cele mai bune părţi ale podgoriei. Selene este produs numai în ani excepţionali. Vinul reflectă foarte bine vinurile roşii de la Recaş şi accentul se pune pe claritate şi armonie. Strugurii plini de culoare și aromă au fost culeși manual pe timp de noapte, apoi vinificați cu atenție de către Nora Iriarte pentru păstrarea purității fructului. Acest aspect este creat încă de la început prin utilizarea unor struguri foarte bine copți.
Vinul este baricat 9 luni în butoaie de stejar francez (pădurea Jupille) și este nefiltrat.
Note de degustare: Culoare roșu vișiniu, reflexii violacee, limpiditate foarte bună. Aciditate foarte bună, taninuri tinere, în egală măsură catifelat și rotund, cu final ușor iute și cu postgust de durată.
Nas: Arome de fructe roșii și negre (mure, coacăze, vișine) ajunse la maturitate, ușor ierboase după aerare (ferigă). Se simte interacțiunea bună cu lemnul de stejar, vinul se deschide frumos, cu parfumuri complexe de vanilie, scorțișoară și mosc.
Gust: Arome intense de fructe (mure, coacăze), împletite cu zahăr brun, ușoare tente de vanilie, scorțișoară și lemn dulce (pe final).
Asociere culinară: Platouri tradiționale românești; Pastramă; Vânat de talie medie și mare; Vițel; Porc mistreț la jăratic; Brânzeturi cu mucegai; Deserturi cu cireșe, mure, coacăze; Tiramisu; Mousse de ciocolată;
Temperatură de servire: 14-16 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
- Crama
- Recas
- Regiune
- Banat Podgoria Banatului
- Alcool
- 14%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment