

Ovaș e o colină domoală cu expunere estică. Sunt cultivate aici două soiuri de viță de vie pentru vin: Merlot și Cabernet Sauvignon. Solul este ușor acid, argilos-mlăștinos și toate lucrările de întreținere a viței de vie se fac manual.
Maturare: Strugurii sunt culeși manual, ciorchinele și boabele de struguri sunt selectate manual. Fermentația se face în rezervoare tronconice din lemn de stejar timp de 30 zile la temperaturi controlate, fermentația malolactică are loc în rezervoare din lemn de stejar și butoaie. Vinul este învechit în recipiente din lemn de stejar de diferite dimensiuni (butoaie, budane, rezervoare) timp de 8 luni și 2 luni în sticlă.
Note de degustare: Cupaj realizat din 45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon, intens, corpolent, luxuriant și opulent. Interpretarea teritorială a unui cupaj clasic de Bordeaux, ce exprimă potenţialul cramei prin posibilitatea comparaţiei. Condiţiile climatice au permis obţinerea unei maturităţi fenolice înalte, graţie absenţei presiunii fitosanitare, care le-a permis să recolteze strugurii la momentul potrivit. Deshidratarea ușoară a conferit rotunjime.
Nas: Note intense de fructe negre, condimente și stejar și note vanilice foarte plăcute.
Gust: Arome de coacăze negre, afine și vișine, condiment și o structură solidă bazată pe taninuri ușor neîmblânzite.
Asociere culinară: Grătar de porc, vită la cuptor, vânat, mâncăruri ușor picante, platou cu brânzeturi maturate cu gust puternic.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Nici un comentariu pentru moment