

Editie limitata: 4003 sticle
Fermentare: În tancuri din inox verticale, fermentată în tancuri cu scufundarea căciulii, având contact cu pielița timp de 14 zile la temperatura controlată de 22-27 grade Celsius.
Maturare: Maturat timp de 19 luni in baricuri, dupa care s-a facut selectia vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine si a fost invechit in sticla timp de inca 3 ani si jumatate.
Note de degustare:Strugurii de Feteasca Neagra din care a fost produs acest vin fac parte dintr-o parcela de vita de vie care apartine satului Fintesti, la o altitudine de 180m, cu o expozitie sudica si sud-estica, unde solurile sunt mai sarace in nutrienti, calcaroase, cu depozite de nisipuri fine si pietris. A fost produsa o productie mica de doar 5.2tone/ha, ceea ce a dus la obtinerea unui vin de inalta calitate, extractiv, cu taninuri ferme si potential mare de invechire.
Nas: Buchet elegant, somptuos si bogat cu arome amestecate de prune uscate, visine supracoapte, mirodenii si note ciocolata si fum.
Gust: Gustul luxuriant si catifelat este dominat de arome intense de marmelada, fructe uscate si cicolata amara.Prezinta taninuri ferme si catifelate care ii ofera putere si lungime. In postgustul lung si intens se simt tuse usoare de vanilie si tabac.
Asociere culinară: Servit alături de preparate cu carne de vită, miel și vânat, mancaruri traditional romanesti dar și alături de brânzeturi si paste.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Nici un comentariu pentru moment