

Vite Colte este arta cultivarii vitei de vie.
Inaugurata in anul 2000, crama este situata sub cele mai prestigioase podgorii Barolo, iar designul arhitectural a fost revizuit de numeroase reviste moderne de arhitectura. Atentia la noile tehnologii si studiul filologic al teritoriului, care ii confera regiunii Langhe specificul si identitatea, au fost esentiale in mintea lui Gianni Arnaudo, arhitectul responsabil de proiectarea cramei.
Vite Colte este alcatuita din oameni care cred cu tarie intr-un concept comun de calitate, in care responsabilitatea indivizilor este o parte integrata a rezultatului final. Viticultorii, partenerii, prietenii, membrii Vite Colte sunt complici intr-un proiect care necesita dedicarea calitatii care este la fel de stricta ca si protocoalele implementate in urmarirea sa. Crama adopta metode de productie si gestionare care acopera trei domenii: solidaritate sociala, eficienta economica si resposabilitate ecologica.
Note de degustare: Realizat din strugurii Barbera, care au fost uscati in mod natural pe vita de vie in podgorii situate pe versanti care se bucura de expunere la sud si au o capacitate limitata de retinere a apei. Maturarea se accelereaza spre sfarsitul procesului, din cauza acumularii de caldura si a lipsei de apa. Are loc o fermentare malolactica si o imbatranire de sase luni in barrique.
Nas: Nasul deschis si elegant, cu note de fructe coapte si note de gem de prune si coacaze.
Gust: Gust este foarte intens, cu note evidente de fructe stafidite si suculente si un postgust cald, invaluitor si echilibrat cu accente de vanilie.
Asociere culinară: Se recomandă asocierea cu preparate elaborate din bucataria internationala, carne rosie si branzeturi.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius.
Nici un comentariu pentru moment