- Nou

Pago De Los Capel El Nogal | Spania
Note de degustare : Vinificare: Struguri Tinto Fino din parcela El Nogal, situată la 850 metri deasupra nivelului mării, în satul Mambrilla de Castrejón, nu prea departe de cramă. Solurile sunt nisipos-lutoase și acoperite cu pietriș. Recolta selectată în cutii. Ciorchinii au fost refrigerați într-o cameră timp de 24 de ore înainte de prelucrare. Macerare prefermentativă la rece timp de 6 zile la temperaturi sub 12 C. Fermentare spontană în cuve de stejar francez la temperatura controlata, cu pompare si controlul fenolic al must-vinului în macerare. Fermentație malolactică s-a produs spontan în butoaie de stejar francez, la temperatură scăzută. Agitarea periodică a drojdiei. Vinul este mai apoi invechit 27 de luni în butoaie de stejar francez de 225 litri, cu granulatie extra-fina și ardere medie.
Nas : La nas intalnim note de fructe roșii coapte (cassis și cireșe), nuanțe prăjite și picante (cuișoare si scortisoara), precum si elemente din plante (menta). Senzație de gură proaspătă și echilibrată.
Gura : Gustos și mătăsos, cu un palat bine centrat. Taninuri vii lustruite. Lung şi persistent. Un final plin de arome foarte complexe.
Asociere culinara : Vită, miel, carne de vânat.
Temperatura de servire : 16-18 grade celisius
Nici un comentariu pentru moment