PRODUS CU GARANTIE SGR
Cecilia Beretta Amarone Classico Riserva 2012 | Vin cu denumire de origine controlată și garantată | DOCG Valpolicella, Italia
Stugurii sunt recoltați manual și aranjați în cutii de fructe în pivnița podgoriei pentru a se usca, timp de aproximativ 3 luni, unde ciorchinele pierd 25%-30% din greutatea lor. După presare, fermentația alcoolică începe în cuve de oțel, timp de aproximativ 1 lună, la temperatură controlată. Strugurii sunt înțepați continuu cu mâna pentru a facilita extragerea culorii și a structurii.
Maturare: Aproximativ 70% din vin este transferat în butoaie de stejar francez și cireș italian, în timp ce restul este transferat în tancuri unde are loc fermentarea malolactică. După aproximativ 24 de luni de îmbătrânire în barrique, vinul este decantat în oțel și apoi îmbuteliat.
Note de degustare: Cupaj de culoare roșie, profundă, realizat din strugurii Corvina (60%), Rondinella (25%), Corvinona (5%), Croatina (5%), Oseleta (5%). Amarone della Valpolicella 2012 este un vin puternic, dar complex și elegant.
Nas: Nas larg, cu note de fructe de pădure și gem de mure, note picante care amintesc de cacao și boabe de cafea prăjite.
Gust: În gură este bogat, cald și moale, cu tanini deja maturi și mătăsoși, bine echilibrat și foarte persistent.
Asociere culinară: Se poate asocia întotdeauna cu carnea de vită, miel, vânat (căprioară, mistreț) gătite sub orice formă. La fel și cu rață la cuptor, iepure și brânză maturată sau nematurată.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Cupaj
- Soi Strugure
- Corvina
Corvinone
Rondinella - Crama
- Cecilia Beretta
- Regiune
- Veneto
- Alcool
- 15.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment