Ce spune producătorul despre vinurile sale?
"Ca toate lucrurile bune, se găsește într-un lot limitat și este rezultatul celor mai buni struguri din anii excepționali. Anima înseamnă sensibilitatea și pasiunea oenologului Aurelia Vișinescu, transpusă în vin. Înseamnă implicarea cu minte, trup și suflet în descoperirea și celebrarea unui gust luxuriant, plin de surprize."
Aurelia Vișinescu Anima Syrah | Vin cu denumire de origine controlată, cules târziu | DOC-CT Dealu Mare (Năeni, Buzău)
Fermentare: În tancuri din inox verticale, cu irigarea căciulii de 5-6 ori pe zi. A stat în contact cu pielița timp de 14 zile la temperatură controlată de 22-27 grade Celsius.
Maturare: Învechit 13 luni în butoaie de 225L și 300L din stejar românesc, franțuzesc și rusesc.
Note de degustare: Vin de culoare roșu-violaceu închis, strălucitoare, corp puternic cu tanini fini și postgust picant.
Nas: Arome intense de fructe negre bine coapte, condimente, în special piper negru și roșu, ciocolată, tente vanilice și de stejar de la barrique-uri.
Gust: Taninii fini și notele vanilice de la învechirea în barrique-uri din stejar românesc sunt bine integrate în structura corpolentă a vinului. Finalul este lung, puternic condimentat, cu note de ciocolată neagră și cacao.
Asociere culinară: Poate fi consumat alături de carne de miel, vită friptă sau la cuptor, vânat sau carne condimentată. De asemenea, este o alegere potrivită pentru felurile de mâncare indiene și paste.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Syrah/Shiraz
- Crama
- Aurelia Visinescu
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 15%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment