Valahorum Paolo Mennini Negru de Dragasani | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dragasani, România
Note de degustare: Acest vin face parte din brand-ul Valahorum care reuneste vinuri din trei crame din zona Muntenia si Oltenia, prin pasiunea a trei oameni care le au in grija. Acest vin este obtinut din soiul Negru de Dragasani, omologat in 1993 si obtinut din hibridarea soiurilor Negru Vartos si Saperavi la Statiunea de Cercetare din Dragasani. Poarta numele lui Paolo Mennini, un italian din Toscana si unul dintre oamenii din crama Valahorum, care este pasionat de vinul romanesc si traditia viticulturi din Dealu Mare. Pentru acest vin, autorul a selectionat struguri din via plantata in anul 2009 de pe dealurile din Dragasani iar dupa fermentarea pe drojdiile selectionate, vinul a fost tras in baricuri de stejar frantuzesc unde a stat 18 luni la maturare.
Nas: Cu arome elegante si naturale de fructe de padure, mure si cirese negre.
Gust: Gust bogat, persistent si intens se resimt fructele de padure, peste care vine note de stejar tare bine integrat si taninuri dense, catifelate cu note de ciocolata. Postgustul este lung si persistent, sec si cu note pamantii. Are un potential mare de invechire in sticla.
Asociere culinară: Excelent împreună cu preparate din carne roșie, sărmăluțe și tochitură, pastramă de miel, cârnați muntenești sau, de ce nu, lângă un desert din ciocolată amăruie și coji de portocală.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Negru de Dragasani
- Crama
- Valahorum
- Regiune
- Oltenia Podgoria Dragasani
- Alcool
- 14.5 %
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment