Ce spune producătorul despre vinurile sale?
"Ca toate lucrurile bune, se găsește într-un lot limitat și este rezultatul celor mai buni struguri din anii excepționali. Anima înseamnă sensibilitatea și pasiunea oenologului Aurelia Vișinescu, transpusă în vin. Înseamnă implicarea cu minte, trup și suflet în descoperirea și celebrarea unui gust luxuriant, plin de surprize."
Aurelia Vișinescu Anima Cabernet Sauvignon 2016 | Vin cu denumire de origine controlată, cules târziu | DOC-CT Dealu Mare (Năeni, Buzău)
Fermentare: În tancuri de inox verticale, cu irigarea căciulii de 5 ori pe zi, având contact cu pielița timp de 14 zile, la o temperatură controlată de 22-27 grade Celsius.
Maturare: Este învechit 17 luni în butoaie de 225L din stejar franțuzesc.
Note de degustare: Culoare roșu închis, strălucitoare, corp puternic, tanini fini și pătrunzători, postgust persistent și catifelat. Potențial de învechire crescut.
Nas: Arome intense de coacăze negre coapte, prune uscate, note de vanilie și stejar.
Gust: Taninii fini și notele vanilice de la învechirea în barrique-uri din stejar românesc sunt bine integrate în structura corpolentă a vinului. Finalul este lung, cu note de cafea și scorțișoară. Se resimt aromele de fructe negre bine coapte și ciocolată neagră.
Asociere cuinară: Se asociază cu vită friptă, vânat, carne condimentată, paste cu sos ragu. Brânzeturi tari și moi.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
- Crama
- Aurelia Visinescu
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment