PRODUS CU CARANTIE SGR
Budureasca Fetească Neagră Premium | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dealu Mare
Maturare: Feteasca Neagră Premium este unul dintre cele mai apreciate vinuri produse de Crama Budureasca. În urma selecției, desciorchinării și zdrobirii strugurilor, mustul este fermentat în cisterne de inox timp de două săptămâni la temperatura de 29°C. După fermentația alcoolică începe fermentația malolactică datorită căreia vinul devine catifelat, cu taninuri moi. Când procesul de vinificație este finalizat, o parte din cantitatea totală a vinului se maturează în barrique-uri de stejar timp de aproximativ 5 luni, pentru ca vinul să capete astfel complexitate și arome unice.
Note de degustare: Vin de culoare roșu-rubiniu închis, rotund, corpolent, cu taninuri moi și catifelate, având un bun potențial de învechire în sticlă.
Nas: Arome accentuate de coacăze negre, mure și note secundare de condimente fine.
Gust: Pe palatin se simte gustul pătrunzător de cireșe negre, prune uscate și lemn de stejar. Note de ciocolată și tabacco, vanilie și lemn dulce.
Asociere culinară: Se poate asocia cu diverse preparate românești sau internaționale din carne de porc sau vită. Merită încercat alături de costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Feteasca Neagra
- Crama
- Budureasca
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment