Gerardo Cesari Amarone Della Valpolicella Classico | Vin cu denumire de origine controlata si garantata | DOCG Veneto, Italia
Fondata in anul 1936, cantina Gerardo Cesari a devenit in scurt timp sinonim la nivel mondial cu vinurile din zona Verona. La inceputul anilor 1970, Cesari Amarone a fost unul dintre primii care a ajuns pe toate cele cinci continente datorita entuziasmului si initiativei lui Franco Cesari, fiul fondatorului Gerardo, a carui viziune initiala era sa produca un mare Amarone, capabil sa concureze cu cele mai bune vinuri italiene si internationale. Asa a inceput povestea de succes a vinurilor Cesari din intreaga lume. Astazi Cesari isi propune alte obiective: sa raspunda pietei producand vinuri unice, elegante, fine, echilibrate, bazandu-se pe traditie dar in acelasi timp folosind cele mai recente cunostinte in cultivarea podgoriilor, folosind tehnici de crestere durabila din punct de vedere ecologic si oferind consumatorilor garantia procesului de vinificare.
Note de degustare: Acest vin este produs in zonele Negrar, Marano di Valpolicella, Sant'Ambrogio, Fumane, San Pietro di Cariano ( zona istorica a productiei Valpolicella Classico), prin uscarea pe rafturi a strugurilor Corvina, Rondinella si Negrara pana la jumatatea lunii ianuarie, apoi imbatranirea in butoaie mari de stejar frantuzesc timp de 12 luni, impreuna cu o perioada de inca 6-8 luni in sticla pentru a desavarsii un vin minunat.
Nas: Pe nas notele tipice de fructe stafidite si cirese sunt dominante, alaturi de accente de anilie si condimente.
Gust: Gust elegant si cald, cu o senzatie catifelata de fructe rosii coapte si semi-uscate, stafide si prune stafidite imbibate in arome de cirese negre suculente si ciocolata. Are tanini supli si catifelati pusi in evidenta de o aciditate echilibrata si o structura complexa.
Asociere culinară: Vinul se pretează excelent la carnea de vită gătită sub orice formă, carnea de porc slabă în grăsimi, cea de pasăre, de asemenea vânatul este o alegere foarte bună.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Cupaj
- Soi Strugure
- Corvina
Negrara
Rondinella
Rossignola - Crama
- Gerardo Cesari
- Regiune
- Veneto
- Alcool
- 15%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment