Petro Vaselo Melgis -Fetească Neagră | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Recaș, România
Ce spune producătorul despre vinul său?
,,Magia unei varietăţi indigene vechi, aflată într-o perfectă sinergie cu terroir-ul noastru. Experienţă aproape mistică cu arome primordiale, ce surprind prin complexitate.”
Vițele de Fetească Neagră cresc pe un teren ușor deluros cu sol ce are o componentă mixtă, de argilă și calcar, la altitudinea de 220 m peste nivelul mării.
Maturare: Totul se face după cum urmează: culesul manual al strugurilor, selecția manuală a ciorchinilor și boabelor de struguri, fermentația în rezervoare tronconice din lemn de stejar timp de 30 zile cu drojdii autohtone, fermentația malolactică în rezervoare și butoaie din lemn de stejar, învechirea în butoaie din lemn de stejar timp de 8 luni și 3 luni în sticlă.
Note de degustare: Culoare roșu intens, corp rotund, cu textură tanică și persistenţă îndelungată. Aciditate echilibrată și aromă complexă.
Nas: La nas se deschide prin note preponderente de mirodenii negre, îmbogăţite apoi cu note intense de fructe de pădure coapte, urmate de note terţiare importante de cacao, humus și lemn dulce.
Gust: Un periplu aromatic de fructe negre, condimente, cafea prăjită și ciocolată neagră.
Asociere culinară: Se poate asocia cu diverse preparate românești sau internaționale din carne de porc sau vită. Merită încercat alături de costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Feteasca Neagra
- Crama
- Petro Vaselo
- Regiune
- Banat Podgoria Banatului
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment