De ce vinurile 1000 de Chipuri ?
"Într-o lume a vinului plină de chateau-uri , domenii și alte nume celebre noi suntem niște chipuri, pentru unii anonime, pentru cei care ne cunosc probabil niște inconștienți , care nu vor să producă milioane de sticle ci fericire pe chipul câtorva oameni."
1000 de Chipuri Fetească Neagră | Vin cu denumire de origine controlată, cules târziu | DOC-CT Dealu Mare (Fințești, Valea Orbilor)
Note de degustare: Vin de culoare roșie intensă cu nuanțe rubinii, tanini echilibrați, corp consistent cu o aciditate potrivită și gust complex de fructe negre.
Se recomandă decantarea minim 30 de minute și servirea lui într-un pahar supradimensionat (ex: Super 800 sau Magnifico), oferindu-i astfel vinului posibilitatea de aerisire pentru a te bucura din plin de componentele și aromele de care dispune.
Nas: Notele olfactive sunt fructate (coacăze, mure, prune uscate, vișine negre) și condimentate (vanilie, coajă de pâine prăjită, piele).
Gust: Pe palatin se resimt aromele fructelor amintite în nas, cât și o textură catifelată, complexă. Finalul este unul proaspăt și lung.
Asociere culinară: Indicate sunt mâncărurile bazate pe carne roșie. De exemplu: vită la cuptor, gulaș de porc mistreț, rață la cuptor etc. Dar, din fericire pentru unii consumatori, Feteasca Neagră este o plăcere și asociată cu deserturi precum mere coapte, mousse de ciocolată neagră sau lava cake.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Feteasca Neagra
- Crama
- 1000 de Chipuri
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 15.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment