Ce spune producătorul despre vinurile sale?
"Pe dealurile Dobrușei, vița de vie se cultivă de mii de ani. Personalitatea vinurilor AVINCIS este dată de terroir-ul Drăgășanilor, în care se reunesc sevele, aromele și gusturile sublimate de vița de vie din sol, lumina soarelui, a lunii și a stelelor, respirația binefăcătoare a Oltului, precum și experiența milenară a podgorenilor locului."
Crama Avincis Negru de Drăgășani | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Drăgășani (Vila Dobrușa, Malul Oltului)
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Note de degustare: Caracterul original, proaspăt şi prietenos, dar totuşi elegant, este dat de struguri de soi local culeşi manual din vii tinere, dar şi de maturarea în butoaie din lemn de stejar timp de 18 luni a unui procent de 40% din cantitatea totală de vin. Culoare violet închis.
Nas: Note bogate de cireşe negre, prună, afine şi violete, scăldate într-un amestec fin de condimente uşor înţepătoare.
Gust: Nuanţat şi complex, dominat de arome de fructe negre (în special cireşe) şi presărat cu piper şi condimente.
Asociere culinară: Se potrivește bine cu preparate pe bază de carne de rață, vânat, vită și porc.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Negru de Dragasani
- Crama
- Avincis
- Regiune
- Oltenia Podgoria Dragasani
- Alcool
- 13.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment