Atamisque Catalpa- Merlot l Valle de Uco- Mendoza, Argentina
Nu multe țări se pot lăuda cu podgorii mai mari de 1000 de metri deasupra nivelului mării și cu siguranță tind să fie mai degrabă o excepție decât o regulă. Argentina, cu toate acestea, este excepția și vinurile de munte sunt principala sa atracție.
Combinația de îaltitudine ridicată, soluri aluvionare, irigații provenite din Munții Anzi, un sezon de creștere îndelungat cu peste 250 de zile însorite pe an, puține ploi și diferențe mari de temperatură între zi și noapte sunt toate favorabile creșterii strugurilor de calitate. Aceste elemente climatice și geografice se reunesc pentru a oferi o excelentă maturare și concentrare a fructelor, dezvoltând culori, arome și texturi, rezultând vinuri de culoare profundă, intense și bogate în arome.
Catalpa este linia Premium a cramei Atamisque. Vinurile sunt elaborate cu struguri din San Jose, Tupungato (Valea Uco) la 1.300 metri deasupra nivelului marii, și îmbătrânite timp de 12 luni în butoaie de stejar francez, dar mai sunt si exceptii în ceea ce privește maturarea, drept dovadă Atamisque Catalpa- Merlot este din 100% Merlot, invechit 50% in butoaie de stejar francez si 50% in tancuri de inox.
Miros: Note intense si delicate de fructe negre, vanilie si accente de caramel.
Gust: învechirea in lemn aduce vinului eleganta si complexitate cu note de vanilie si caramel. Se simt accente elegante de mure si cirese negre, alaturi de tanini moi si un postgust nesfarsit.
Asociere culinară: se recomanda a fi servit alaturi de preparate din carne.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Merlot
- Crama
- Bodega Atamisque
- Regiune
- Mendoza
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Carne rosie
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment