Biondi Santi Rosso Di Montalcino 0.75L 13.5%
489,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate
Biondi Santi Rosso Di Montalcino | Vin cu denumire de origine controlata si garantata | DOCG Montalcino (Toscana), Italia

      Crama Biondi Santi, ghidată ferm de zeci de ani de Franco Biondi Santi, a devenit acum un simbol al zonei Montalcino, iar astăzi, sub îndrumarea fiului său Jacopo, reprezintă punctul de referință incontestabil pentru toți pasionații Brunello . O istorie veche de secole, alcătuită din pasiune, competență și dragoste pentru teritoriu, care a început la mijlocul secolului al XIX-lea datorită muncii și pasiunii lui Clemente Santi, un om de litere și un mare latifundiar care detine Tenuta Il Greppo.

      Vinurile Biondi Santi au obținut primele lor recunoașteri importante la Expoziția Universală de la Paris din 1867, stabilindu-se pe scena vinicolă internațională pentru eleganța lor multifacetică . Punctul de sprijin al cramei Biondi Santi coincide cu istoricul Tenuta Il Greppo: un total de 43 de hectare din care 25 sunt populate de podgoriile Sangiovese, unde există plante foarte vechi care datează încă din 1930. Podgoria se situeaza la o altitudine cuprinsă între 350 și 570 de metri, în condiții ideale pentru producția de Brunello. Îmbătrânirea îndelungată în butoaie și prospețimea gustativă extraordinară sunt pietrele de temelie ale tradiției familiei, simbol al Brunello.

 Astăzi, tradiția acestui vin cheie pentru imaginea lui Montalcino continuă în conformitate cu calea calitativă întreprinsă istoric, Franco Biondi Santi s-a angajat să consolideze tehnicile severe de producție care vizează îmbunătățirea tipicității distinctive a diferitelor declinări ale Sangiovese. În dorința de a face cunoscută puterea expresivă a viilor mai tinere, precum și a ținuturilor istorice care dau viață mai faimosului Brunello, Biondi Santi a creat Rosso di Montalcino de la Greppo Estate.

Maturare: Învechit timp de 12 luni în butoaie tradiționale de stejar slavonian, Rosso di Montalcino Biondi Santi este o „rudă” promițătoare a lui Brunello, tânără și pulpoasă, de băut imediat, deși capabilă să producă o evoluție aromatică în timp demnă de notat.

Note de degustare: Vinul este obtinut 100% din strugurii Sangiovesse, recoltati in a doua jumatate a lunii septembrie, apoi vinificati traditional si imbatranit 12 luni in butoaie de stejar slavonian si inca 4 luni in sticla.Vinul are o culoare rosu rubiniu intens si arome armonioase de vanilie.

Nas: Note intense de vanilie, arome delicate de eucalipt, prune si feriga.   

Gust: Gustul este bine structuratsi foarte armonios, unde notele de vanilie imbatranite sunt insotite de fructe rosii si note balsamice. Are un final lung si persistent cu note sarate.  

Asociere culinară: Diferite feluri de paste cu carne roșie, ciuperci sau ragout cu trufe. Feluri principale pe bază de carne de porc sau de vițel, în sos. 

Temperatura de servire: 18-20 grade Celsius

2000000015606

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Sangiovese
Crama
Biondi Santi
Regiune
Toscana
Alcool
13.5 %
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Biondi Santi Rosso Di Montalcino 0.75L 13.5%

Adauga un comentariu