• Nou
Sarica Niculițel Epiphanie Fetească Neagră 0.75L 14.9%
149,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Sarica Niculițel Epiphanie Fetească Neagră | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dobrogea | România |

Originar din cea mai veche podgorie dobrogeană, Sarica Niculițel Epiphanie Fetească Neagră este un vin roșu sec mângâiat de soare și răcorit de Dunăre. Unul dintre cele mai vechi și nobile soiuri de struguri românești, Feteasca Neagră, semnează nonşalant acest vin care se dovedeşte a fi, fără doar şi poate, o adevărată epifanie pentru iubitorii de sortimente roşii.

Maturare: Vinul poposeşte 12 luni pline în baricuri noi de stejar francez, pentru ca mai apoi să se odihnească şi în sticlă, încă 12 luni.

Nas: Un buchet aromatic intens fructat, care dezvăluie note profunde și irezistibile, excelent structurate, de fructe negre de pădure, de prună uscată, cu note discrete de condimente și cafea. 

Gust: Gustul este plin, cu tanini fermi, dominat de gemuri care zăbovesc pe buze cu o senzație de dulce neașteptată la un vin sec. 

Asociere culinară: Aerat în prealabil 45 de minute, se poate asocia preparatelor din vânat de talie mare cu blană, brânzeturi maturate cu mucegai nobil, deserturi din ciocolată neagră cu fructe de pădure. 

Temperatură de servire: 17-18 grade Celsius. 

5942134003265

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Feteasca Neagra
Crama
Sarica Niculițel
Regiune
Dobrogea, Dealul Niculițelului
Alcool
14.9%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Sarica Niculițel Epiphanie Fetească Neagră 0.75L 14.9%

Adauga un comentariu