Castellani Michele Cinque Stelle Amarone Della Valpolicella 1,5L 16%
599,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate
Castellani Michele Cinque Stelle Amarone della Valpolicell Classico | Vin cu denumire de origine controlata si garantata | DOCG Veneto, Italia

Note de degustare: Amarone Cinque Stelle este rezultatul selectarii si recoltarii manuale a strugurilor Corina, Corvinone, Rondinella si Molinara din podgoria Marano di Valpolicella, de pe soluri argiloase si calcaroase. Strugurii sunt asezati in ladite si lasati la uscat timp de 3 luni, dupa care sunt fermentati in contact cu tescovina timp de 40 de zile la o temperatura controlata si apoi invechit 60% in butoaie de stejar slavon de 500 litri si 40% in barrique franceze timp de aproximativ 3 ani. In cele din urma vinul este invechit si in sticla timp de 1 an pentru un rafinament aparte.

Nas: Nasul dezvaluie note de cirese negre. gem de mure, condimente aromate, tutun si accente de piper negru. 

Gust: Gust catifelat si aromat, expresiv cu corp mediu spre plin, prezinta arome de cirese negre supracoapte, curmale si note de vanilie si anason alaturi de tanini moi si catifelati. Postgust persistent si lung cu note de frunze de ceai, coaja de portocala si condimente.

Asociere culinară: Merge cu preparate din carne roșie la grătar, vanat, fripturi, brânzeturi maturate dure și paste cu ragu. 

Temperatură de servire: 18 grade Celsius 

8021364229816

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Corvina
Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Regiune
Veneto
Alcool
16%
Volum Sticla
1.5L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Castellani Michele Cinque Stelle Amarone Della Valpolicella 1,5L 16%

Adauga un comentariu