Xavier Vignon Chateauneuf-Du-Pape Cuvee Anonyme 0.75L 15%
249,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Xavier Vignon Chateauneuf-Du-Pape Cuvee Anonyme| AOP Chateauneuf-Du-Pape | Cotes Du Rhone, Franța

Imposibil de dat amestecul exact al acestui cuvée care provine din „viță de vie de colecție”, unde se plantează numeroase soiuri de struguri: Garnacha centenară, Vaccarèse, Counoise, Mourvèdre, Cinsault, Terret Noir și Muscardin. Toate terroir-urile din Châteauneuf-du-Pape sunt reprezentate în acest cuvée, pentru o mare complexitate și o mineralitate frumoasă. 

Calitatea excepțională a recoltei din 2016 a făcut ca sortarea să nu fie necesară pe multe parcele. Randament mai mult decât limitat, deoarece pentru fiecare sticlă produsă s-au folosit trei vițe de vie. Vinificare tradițională, cu o lungă macerare, de aproximativ o lună. Îmbătrânire mai mult de 15 luni: 25% în butoaie de stejar francez (Allier - Tronçais), 25% în tancuri, 25% în demi-muids, 25% în cuve de beton. 

Note de degustare: Corpolent, cu tanini maturi și bine copți, mătăsos și concentrat, rămânând în același timp clar pe finalul lung. 

Nas: Îmbătrânit într-un amestec de foudres, demi-muids, barriques și rezervoare de beton, prezintă indicii de mocha și pâine prăjită pe nas. Oferă un buchet de lavandă, condimente asiatice și grafit.

Gust: Arome de zmeură neagră, afine, are puritate, prospețime și bogăție în gust. 

Asociere culinară: Rață cu sos de măsline, ravioli cu ciuperci porcini, cremă de păstârnac spumant și slănină crocantă, tocăniță de vânat, brânzeturi. 

Temperatură de servire: 18 grade Celsius

3760048734165

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Grenache, Vaccarese, Cinsault, Counoise
Crama
Xavier Vignon
Regiune
Cotes du Rhone
Alcool
15%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Xavier Vignon Chateauneuf-Du-Pape Cuvee Anonyme 0.75L 15%

Adauga un comentariu