Recaș Cuvee Uberland 0.75L 14%
117,56 lei
In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Crama Recaș Cuvee Uberland | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Recaș, România (Timiș)

Maturare: Lucrat cu grijă şi cu dragoste paternă de către oenologul australian Hartley Smithers, vinul obţinut este apoi “educat” timp de 12 luni în barrique-uri și apoi maturat în sticlă, pentru a se hrăni cu bogăţia de arome a lemnului. Cuvee Überland este un vin cu potențial de învechire, care îmbină caractersticele acestor două soiuri nobile într-o expresie unică a „terrroir”-ului bănățean de la Recaș.

Note de degustare: Pentru prima dată, de la lansarea din 2006, Cabernetul Sauvignon (70%) devine majoritar în acest cuvee. Această schimbare se traduce printr-o structură bine clădită, cu gust complex. Taninurile puternice ale Cabernet-ului sunt perfect aliate cu textura suplă și aromele florale (de violete) ale Merlotului (30%). Culoarea roșu-rubinie rămâne densă cu nuanțe de violet. 

Nas: După aerare, putem distinge notele elegante de vanilie, tabac blond, ciocolată amară și migdale proaspăt prăjite. 

Gust: Degustativ, vinul este de o structură bine clădită, cu gust complex și arome de fructe coapte negre: afine, cireșe amare și coacăze. 

Asociere culinară: Carne de vânat, Rib-eye de vită, piept de rață la cuptor, brânzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stilton, Gorgonzola); deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre. 

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius

5942084502160

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Cabernet Sauvignon
Merlot
Crama
Recas
Regiune
Banat Podgoria Banatului
Alcool
14%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Recaș Cuvee Uberland 0.75L 14%

Adauga un comentariu