Purcari Sapiens Sauvignon Blanc 0.75L 13.5%
74,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Purcari Sapiens Sauvignon Blanc 2021

Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux. 

Sapiens este un termen din limba latină și se traduce în rațional, inteligent sau înțelept și este asociat cu o clasificare biologică a omului modern. Un nume foarte inspirat pentru o gamă de vinuri Purcari, ce reprezintă omul, întradevăr, ce-a mai înaltă și controversată creatură, cu multe contradicții, dar și capabilă de creație, așa cum se poate vedea prin aceste vinuri de excepție.

Așa cum se procedează pentru toate vinurile Purcari, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. 

Aspect: Galben pai, limpede cristalin.

Nas: Fructat, floral, citric.

Gust: Lychee, Lime, Soc, Papaya, Mandarine, Grapefruit, Mango.

Asociere culinară: Ar fi ideal un platou cu crustacee, creveți, homari, carne albă slabă în grăsimi, chiar și unele tipuri de tarte cu diverse fructe albe. 

Temperatură de servire: 8 grade Celsius. 

4840472020801

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Sauvignon Blanc
Crama
Purcari
Regiune
Stefan Voda
Alcool
13.5%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Branzeturi

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Purcari Sapiens Sauvignon Blanc 0.75L 13.5%

Adauga un comentariu