Donnafugata Anthilia Bianco | DOC Sicilia |
Donnafugata a fost fondată în Sicilia, de o familie de întreprinzători cu 160 de ani de experiență în producerea de vinuri premium. Aventura Donnafugata a început în 1983, în vechile pivnițe din Marsala ale familiei Rallo și în podgoria lor din centrul Siciliei de Vest, Contessa Entellina. În 1989, Donnafugata a ajuns pe insula Pantelleria, dând drumul producției sale de vinuri dulci.
Una dintre cele mai bune crame din Italia, aclamată de criticii și pasionații de vin de pretutindeni, Donnafugata este cunoscută pentru gama sa de vinuri excepțională și extrem de variată, realizată din soiuri locale cum ar fi Ansonica (sau Inzolia), Catarratto, Zibbibo și Nero d’Avola, precum și din soiuri internaționale ca Viognier sau Chardonnay.
Donnafugata se mândrește cu sustenabilitatea podgoriilor și a operațiunilor sale, previziunile de specialitate fiind foarte bune. În plus, în calitate de susținător al mai multor proiecte care promovează creativitatea, cultura și industria vinului, producătorul Donnafugata a ales pentru vinurile sale etichete care ne duc cu gândul la niște opere de artă, iar fiecare sticlă de vin spune o poveste până la ultima picătură.
Note de degustare: Fermentarea are loc în cuve din oţel inoxidabil la 14-16°C. Maturare 2 luni în cuve de inox, urmate de alte 2 luni în sticlă înainte de lansarea pe piață.
Aspect: Galben pai strălucitor.
Nas: Buchet proaspăt şi parfumat cu arome fructate de mere, piersici, coajă de citrice şi note de ierburi mediteraneene.
Gust: Aceleași arome fructate evidente, bine echilibrat şi cu un final ce persistă.
Asociere culinară: Antipasti, crustacee, homar, legume, pește etc.
Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Catarratto
- Crama
- Donnafugata
- Regiune
- Sicilia
- Alcool
- 12.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Branzeturi
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment