

Fiind un cupaj între Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris, acestui vin i s-a acordat foarte multă atenție în vederea obținerii echilibrului perfect. Numele cupajului este derivat de la aromele sale, similare cu fumul, provenite de la lemnul butoiului de stejar, în care vinul a fost maturat. Fume-ul a devenit unul dintre cele mai apreciate vinuri ale Cramei Budureasca nu doar datorită medaliilor internaționale câștigate, ci și a originalității sale.
Note de degustare: Culoare galben-pai, nas exotic, gust proaspăt și complex, aciditate delicată, postgust fin și consistent.
Nas: Fructe exotice, note de stejar, măr verde și citrice.
Gust: Arome de vanilie, gutuie coaptă, pepene, măr verde și note subtile de lime.
Asociere culinară: Se poate asocia excelent alături de pește (mai ales cod sau macrou), aripioare de pui la cuptor, fructe de mare, brânzeturi proaspete și paste carbonara.
Temperatură de servire: 10-12 grade Celsius
Nici un comentariu pentru moment