Crama Oprișor Cabernet Sauvignon Premium | Dealurile Olteniei, România
Rege al viei, rege al vinurilor, Cabernet-ul este piatra de hotar a Oprişorului, produsul de excepţie al cramei, aşa cum Braşovul se mândreşte cu Biserica Neagră, iar Parisul, cu Turnul Eiffel.
Între cele trei vinuri complexe ce fac apel la minte şi inimă se numără, desigur, şi un Cabernet Sauvignon. Jenant de simplu, ar putea veni, de undeva, reproşul. Dar nimic nu e simplu! Sunt şase vinuri cu timpi de maturare diferiţi, butoaie diferite, mai vechi sau mai noi, din struguri culeşi în zone diferite ale podgoriei, fiecare vin fiind lucrat până la expresia maximă. Asamblarea în acelaşi vin înseamnă, la fel ca la cele mai complicate cupaje, alchimie, talent, dragoste, muncă şi, mai presus decât orice: înţelegerea locului.
Maturare: Vinul a fost maturat între 14 și 18 luni în barrique de stejar frațuzesc și american.
Note de degustare: Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin învechire. Este un vin cu maturizare medie spre târzie. Este corpolent, vioi și chiar opulent. Are o astringență fermă, taninuri moi și mature, ce conferă un larg tablou aromatic și un post-gust delicios și durabil.
Nas: Nas fructat ce amintește de cireșe negre și afine, completat de indicii de ciocolată și stejar.
Gust: Fructe negre, vanilie, lemn dulce, note de ardei gras verde, pâine prăjită și note subtile de tabac.
Asociere culinară: În general merge cu carne roșie, fripturi sau grătar în sânge, mâncăruri grase, gâscă, piept de rață, miel, paste cu sos, midii, brânzeturi puternic aromate, salate de legume amărui, mâncăruri cu sos concentrat de tomate și ciocolată (de preferat neagră , amăruie).
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
- Crama
- Oprisor
- Regiune
- Oltenia Podgoria Dealurile Drancei
- Alcool
- 14%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment