Gramofon Wine Sonorum Fetească Neagră 0.75L 15.2%
189,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Gramofon Wine Sonorum Fetească Neagră 2020 | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dealu Mare | România

Dealu Mare este cea mai reprezentativă podgorie pentru România ce se află pe aceeași paralelă cu renumitele podgorii Bordeaux-Franța și Toscana-Italia. 

Plantațiile de viță de vie GRAMOFON WINE se află în vecinătatea orașului Urlați, într-o zonă cu rezonanțe vechi balcanice:

Conacul Bellu – cel mai frumos conac din secolul XIX din Țara Românească. A aparținut celebrului colecționar de artă baronul Alexandru Bellu de origine aromână, recunoscut ca un reputat artist, fotograf, numismat, om de aleasă cultură.

Localitatea Mocești, fosta moșie a lui Mihai Viteazu și ulterior a familiei Mocea.

Valea Grecilor – numele provine de la arendașii greci care sosiseră aici atrași de bogățiile zonei.

Zona este cunoscută și ca Drumul Vinului, un drum ce reeditează un segment mai vechi, dintr-un drum al vinului folosit de români, care străbătea Europa. Dar, mai presus de toate, stă sentimentul că odată cu locurile acestea, revenim și noi la VIAȚĂ. 

Producție limitată: 5000 sticle

Note de degustare: Este prima Fetească Neagră vinificată în sec din istoria cramei și este un produs selectat de însuși Sergiu Nedelea. Are eticheta realizată după o lucrare originală a lui Glodeanu Dumitru Mihai, etichetă selectată în urma unui vot public. A fost un vin premiat cu medalii de aur înainte de a fi finalizat. Are o capacitate de până la 15 ani de învechire în sticlă, numai bun de servit cu ocazia unui eveniment special sau de oferit cadou. 

Nas: Se resimt note de gem de prune, nuanțe pământii, măsline verzi, cireșe, piper negru.

Gust: Gustul este minunat, de prune uscate afumate, fructe negre, fructe roșii, chiar și niște piersici pe alocuri. Se resimt arome de lichior de vișine, boabe de cafea și ciocolată neagră. 

Asociere culinară: Indicate sunt mâncărurile bazate pe carne roșie. De exemplu: vită la cuptor, gulaș de porc mistreț, rață la cuptor etc. Dar, din fericire pentru unii consumatori, Feteasca Neagră este o plăcere și asociată cu deserturi precum mere coapte, mousse de ciocolată neagră sau lava cake.

Temperatură de servire: 16 grade Celsius

5941980401157

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Feteasca Neagra
Crama
Gramofon Wine
Regiune
Muntenia Podgoria Dealu Mare
Alcool
15.2%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Gramofon Wine Sonorum Fetească Neagră 0.75L 15.2%

Adauga un comentariu