Villa Le Prata Brunello Di Montalcino | Vin cu denumire de origine controlată | DOC Toscana, Italia
Note de degustare: Un Brunello produs din soiul Sangiovese care se coace tarziu si ofera de obicei vinuri rosii intense si maturate lent. Acest vin reuseste sa aibe in compozitia sa aroma strugurilor culesi din vii situate la o altitudine de 210-510 metri, vinificati in tancuri din oxel timp de 20 de zile si apoi maturati in butoaie tonneauxde 5hl si in butoaie din lemn de stejar solven de 30hl, pe o perioada de 3 ani si jumatate. Apoi are nevoie de 5 luni pentru a se odihni in sticla inainte de a fi degustat.
Nas: In nas dezvaluie un buchet intens aromat cu note de fructe rosii si flori uscate.
Gust: Gustul este uscat si parfumat, cu arome de cirese, tonuri pamantii si accente de tabac care alaturi de taninurile catifelate conduc spre un postgust persistent, fin si aromat.
Asociere culinară: Se recomandă asocierea cu vita, carne rosie, vanat si branzeturi cu mucegai.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Sangiovese
- Crama
- Villa Le Prata
- Regiune
- Toscana
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment