Crama Liliac-Nectar de Transilvania Dulce | Vin cu denumire de origine controlată, cules târziu | DOC Lechința, România (Transilvania)
Note de degustare: Mai mult decât un vin desert, Nectar of Transilvania este un sortiment românesc unic, produs în cantităţi mici, care impresionează negreşit orice iubitor de vin. Vinul este obţinut din soiul Muscat Ottonel prin metoda Schilfwein ce presupune uscarea strugurilor pentru a le concentra aroma şi îngheţul ulterior al acestora, printr-un proces natural.
Nas: Un buchet proaspăt, dominat de miere de salcâm, fructe confiate, flori de tei şi trandafir.
Gust: Dulce şi parfumat, gustul etalează arome de papaya, dulceaţă de gutui, fructe confiate, miere de salcâm şi citrice. Postgust răcoros, cu influenţe de coajă de portocală confiată.
Asociere culinară: Poate fi savurat ca aperitiv sau alături de prăjituri cu ciocolată, deserturi cu fructe sau Panna Cota.
Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin Dulce
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Muscat Ottonel
- Crama
- Liliac
- Regiune
- Transilvania Podgoria Lechinta
- Alcool
- 11%
- Volum Sticla
- 0.375L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment