• Nou
Budureasca Spumant Classic Blanc Noir Brut 0,75l 12,5%
239,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

BUDUREASCA| CLASSIC BLANC NOIR| VIN SPUMANT EXTRA BRUT 2014| D.O.C. DEALU MARE 

   Classic Blanc de Noir ne atrage încă din start prin culoarea sa splendidă galben pai pal. Aromele se deschid cu note de brioșă și pâine proaspăt coaptă, armonios completate de gustul fructat și aciditatea vibrantă. Perlajul fin ne însoțește pe întreg parcursul degustării și poate dura până la câteva ore.


În procesul de obținere a spumantului super-premium Classic Blanc Noir am acordat deosebită atenție fiecărei etape, procesul fiind întins pe durata mai multor ani. Vinul a fost creat prin metoda tradițională, aceeași folosită și la obținerea șampaniei. După prima fermentare, cele două vinuri obținute din Chardonnay și Pinot Noir au fost cupajate după dorința oenologului Budureasca, iar vinul a trecut fermentarea în sticlă pentru a-și dobândi mult-râvnita complexitate.

Classic Blanc Noir a fermentat individual, patru luni în fiecare sticlă, la temperaturi de 13-14°C – important pentru obținerea unui perlaj fin și lung. Apoi vinul a fost ținut pe drojdii șase ani, perioadă urmată de remuaj periodic (alternarea sticlelor în diferite poziții și unghiuri de înclinare) menit a direcționa sedimentele naturale spre vârful sticlei. Sedimentele au fost apoi degorjate, iar un dozaj extra brut a fost adăugat înainte de îmbutelierea sub presiune (< 6g de zahăr per litru).

Spumantul Classic Blanc Noir 2014 a câștigat medalia de argint la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles, la secțiunea Sparkling.

Nas: Note de fructe, în special pere şi piersici zemoase, completate cu accente minerale şi tonuri subtile de pâine prăjită.

Gust:  Arome de pepene galben, piersică bine coaptă şi influenţe citrice vibrante.

Asociere culinară: Se potriveşte foarte bine cu brânzeturi tari şi semitari, branza cu mucegai, scoici Saint-Jacques, homar, oua benedict sau deserturi cu fructe galbene.

Temperatură de servire: 10-12 grade Celsius

5941976203666

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin Spumant Extra Brut
Soi Strugure
Chardonnay
Pinot Noir
Crama
Budureasca
Regiune
Muntenia Podgoria Dealu Mare
Alcool
12.5 %
Volum Sticla
0.75 litri
Garantie SGR
Nu

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Budureasca Spumant Classic Blanc Noir Brut 0,75l 12,5%

Adauga un comentariu