Franciacorta Berlucchi '61 Saten Brut 0.75L 12.5%
195,00 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
Vechime
Tara
Cantitate

Franciacorta Guido Berlucchi '61 Saten Brut | DOCG Franciacorta, Lombardia | Italia | 

,,Număr prim. Puterea unei idei, frumusețea naturii, grija de know-how. Epoca lejeră și elegantă a acelor fabulosi ani șaizeci, când s-a născut prima Franciacorta în beciurile Berlucchi, este evocată în aceste versiuni rafinate ale liniei '61. O linie de creații dedicată celor care cer ceva mai mult, dar fără a renunța la lejeritatea tipică a momentelor cele mai conviviale." 

Acest Rose este un monosepaj din 100% Chardonnay, provenit din cele mai potrivite podgorii din cele 19 municipalități din Franciacorta. Are parte de o pesare moale și progresivă a ciorchinilor cu fracționarea musturilor; fermentație alcoolică în cuve de oțel. 

Prepararea cuvée-ului se face primăvara de după recoltare, cu adaos de 10% vinuri de rezervă, maturate în barriques și tonneaux. A doua fermentație este în sticlă și învechirea ulterioară în contact cu drojdia timp de cel puțin 24 de luni, urmate de încă două luni după degortare. Suprapresiunea mai mică din sticlă (5 atm final), caracteristică tipului Satèn, îi conferă o cremositate elegantă. 

Note de degustare: 

Aspect vizual: Galben pai intens. 

Nas: Bogat, elegant, variat. Note de fructe tropicale galbene coapte, care se concentrează treptat și apoi evoluează în note de citrice confiate. 

Gust: Gustul dezvăluie o aciditate și o sapiditate marcate, are o structură puternică, o plăcere rară de a bea care se încheie cu un final lung și persistent. Aromele pe care le regăsim în acest spumant sunt cele ale fructelor exotice precum Papaya, Ananas și cele ale fructelor galbene de livadă precum perele, gutuiele etc. 

Asociere culinară: Excelent ca aperitiv, este ideal cu risotto-uri delicate și preparate pe bază de pește. Încearcă-l cu șuncă crudă Sauris, Parma sau San Daniele și brânzeturi nu prea mature. 

Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius. 

8009373001883

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin Spumant Brut
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Chardonnay
Crama
Guido Berlucchi
Regiune
Franciacorta
Alcool
12.5%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Fructe de mare

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Franciacorta Berlucchi '61 Saten Brut 0.75L 12.5%

Adauga un comentariu