Franciacorta Berlucchi '61 Nature 0.75L 12.5%
239,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Franciacorta Berlucchi '61 Nature 2015 | DOCG Franciacorta, Lombardia | Italia | 

,,Număr prim. Puterea unei idei, frumusețea naturii, grija de know-how. Epoca lejeră și elegantă a acelor fabulosi ani șaizeci, când s-a născut prima Franciacorta în beciurile Berlucchi, este evocată în aceste versiuni rafinate ale liniei '61. O linie de creații dedicată celor care cer ceva mai mult, dar fără a renunța la lejeritatea tipică a momentelor cele mai conviviale." 

Acest Franciacorta este un blend din Chardonnay (70%) și Pinot Noir (30%), provenind din podgoriile deținute de Arzelle, Rovere, San Carlo și Ragnoli. Are parte de presare moale si progresiva a ciorchinilor cu fractionarea musturilor; fermentatie alcoolica in cuve de otel si rafinarea celor mai bune parcele in baricuri de stejar, unde se matureaza timp de 6 luni in contact cu drojdia.

Prepararea cuvée-ului are loc în primăvara de după recoltare, exclusiv cu 100% din vinurile vintage. A doua fermentație se face în sticlă și învechirea ulterioară pe drojdie, timp de cel puțin 5 ani, urmate de încă 6 luni după degortare. 

Note de degustare:

Aspect Vizual: Spumă moale, cu bună persistență a unei coroane subțiri; perlaj subtil și continuu. 

Culoare: Galben pai cu reflexe verzui. 

Nas: Proaspăt, bogat, elegant, destul de persistent, cu note de fructe cu pulpă albă și note de citrice.

Gust: Gustul dezvăluie o prospețime remarcabilă și o aciditate plăcută; este moale și echilibrat, cu o senzație plăcută de citrice în final. 

Asociere culinară: Este un vin recomandat pentru aperitive pe tot parcursul mesei și însoțește excelent unele mâncăruri tipice din Franciacorta, de la casoncelli (ravioli umpluți) la pește de lac (biban și salbi). Știe să pună în valoare, fără să le copleșească vreodată, aromele preparatelor, fie că sunt pe bază de orez și paste mai degrabă decât pe carne albă sau brânzeturi proaspete și cu maturare medie. 

Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius. 

2000000016955

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin Spumant Brut
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Chardonnay
Pinot Noir
Crama
Guido Berlucchi
Regiune
Franciacorta
Alcool
12.5%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Branzeturi

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Franciacorta Berlucchi '61 Nature 0.75L 12.5%

Adauga un comentariu