Franciacorta Berlucchi '61 Rose Brut 0.75L 12.5%
204,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
Vechime
Tara
Cantitate

Franciacorta Guido Berlucchi '61 Rose Brut | DOCG Franciacorta, Lombardia | Italia | 

,,Număr prim. Puterea unei idei, frumusețea naturii, grija de know-how. Epoca lejeră și elegantă a acelor fabulosi ani șaizeci, când s-a născut prima Franciacorta în beciurile Berlucchi, este evocată în aceste versiuni rafinate ale liniei '61. O linie de creații dedicată celor care cer ceva mai mult, dar fără a renunța la lejeritatea tipică a momentelor cele mai conviviale." 

Acest Franciacorta este un blend din Pinot Noir (70%) și Chardonnay (30%), din cele mai potrivite podgorii din cele 19 municipalități din Franciacorta. Are parte de o presare moale și progresivă a ciorchinilor cu fracționarea musturilor; fermentație alcoolică în cuve de oțel. Macerarea Pinot Noir-ului timp de câteva ore în contact cu cojile (macerare în trandafiri) dă culoarea și aromele tipice soiului. 

Prepararea cuvée-ului are loc în primăvara ulterioară recoltării, cu adaos de 5% vin de rezervă obținut din cupajul anului precedent, maturat în oțel inoxidabil. A doua fermentație se face în sticlă și învechirea ulterioară în contact cu drojdia timp de cel puțin 24 de luni, urmate de încă două luni după degortare. 

Note de degustare: 

Aspect vizual: Spumă moale, moale, cu bună persistență a unei coroane subțiri; perlaj subtil și continuu. 

Culoare: Roz intens, care poate varia ușor cu fiecare recoltă datorită gradului diferit de coacere fenolică a Pinot Noir-ului. 

Nas: Note elegante de fructe de pădure și fructe coapte, bine amestecate, cu arome delicate de drojdie și crustă de pâine. Vinozitate plăcută, datorită macerării scurte a Pinot Noir-ului pe piele în faza de vinificare. 

Gust: La palat este fin, elegant, vioi și corpolent; doza medie-mare de zaharuri echilibrează aciditatea puternică. Ca și gust regăsim arome specifice fructelor roșii mici, de tufiș. 

Asociere culinară: Excelent ca aperitiv, poate însoți plăcut mezelurile și primele feluri de mâncare; brânzeturi sărate, chiar și cele învechite; își îmbunătățește structura combinat cu crustacee și fructe de mare. 

Temperatură de servire: 6-8 grade Celsius. 

8009373000398

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin Spumant Brut
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Chardonnay
Pinot Nero
Crama
Guido Berlucchi
Regiune
Franciacorta
Alcool
12.5 %
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Crustacee, Fructe de mare

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Franciacorta Berlucchi '61 Rose Brut 0.75L 12.5%

Adauga un comentariu