• Nou
Recaredo Serral Del Vell Brut Nature 0.75L 11.5%
226,81 lei
In stoc - Livrare rapida
Culoare
Tara
Cantitate

 Recaredo Serral Del Vell Brut Nature Ecologic-Biodinamic l Catalunia, Spania

Familia Recaredo are o istorie de aproape un secol in spate si cultiva vita de vie pe soluri foarte calcaroase in conformitate cu princiipiile agriculturii biodonamice. Ei lucreaza doar propriile podgorii cu un angajament puternic de a pastra biodiversitatea si echilibru in ecosistem, ceea ce i-a determinat sa fie pionieri in certificarea biodinamica. Un alt principiu al familiei, este de a face numai vinuri spumante de lunga durata, adica fara addaos de zahar adaugat in procesul de imbuteliere. Toate vinurile lor spumante sunt produse prin metoda traditionala si lucreaza exclusiv cu soiuri vechi din Penedes. Degorjare  (procesul de îndepartare a drojdiilor sau a sedimentelor din sticlă) se face manual fără îngheț, o tehnică bazată pe măiestrie calificată și respect pentru mediu.

"Viticultura biodinamică , un pas dincolo de agricultura ecologică. Lăsăm acoperirea plantelor să crească spontan între viță de vie. Această acoperire joacă un rol crucial în slăbirea solului, reglarea retenției și drenajului de apă și contribuirea la încurajarea biodiversității. Infuziile de plante sunt aplicate pe viță de vie pentru a controla prezența ciupercilor în vie și pentru a întări apărarea viței de vie."

 Un stil de vin spumant de calitate realizat prin metoda tradițională. În timpul producției, soiul Xarel·lo fermentează în butoaie de stejar. A doua fermentație în sticlă se efectuează întotdeauna cu un dop natural de plută, un semn distinctiv al casei Recaredo pentru îmbătrânirea îndelungată a tuturor vinurilor sale. . Recoltarea se face complet manual pentru a menține proprietățile strugurilor folosiți pentru un vin de vârstă lungă. Xarel·lo  și  Macabeo sunt soiuri de struguri albi de origine spaniolă cultivați în special în Catalonia, soiuri tradiționale utilizate pentru a face Cava. 

Nas: Fructe coapte, piersici, fond de vanilie și brioșă.

Gust: Plin, subtil, elegant și complex , fructe coapte, piersici, grapefruit, mere și mici atingeri de floare uscată. 

Asociere culinara: Somon afumat, pește alb la cuptor, miel prăjit, fructe de mare la grătar.

Temperatura de servire: 8-10 grade Celsius.

8437001003501

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin Spumant Brut
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Macabeu
Xarel-Lo
Crama
Recaredo
Regiune
Catalonia
Alcool
11.5%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Recaredo Serral Del Vell Brut Nature 0.75L 11.5%

Adauga un comentariu