Ce spune producătorul despre vinurile sale?
"Pe dealurile Dobrușei, vița de vie se cultivă de mii de ani. Personalitatea vinurilor AVINCIS este dată de terroir-ul Drăgășanilor, în care se reunesc sevele, aromele și gusturile sublimate de vița de vie din sol, lumina soarelui, a lunii și a stelelor, respirația binefăcătoare a Oltului, precum și experiența milenară a podgorenilor locului."
Crama Avincis Cuvee Grandiflora | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Drăgășani (Vila Dobrușa, Malul Oltului)
Între soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Negru de Drăgășani există o compatibilitate extraordinară. Acesta este principalul secret din spatele buchetului fascinant etalat de sortimentul Cuvee Grandiflora. Strugurii sunt culeși manual la maturitate optimă și sortați pentru a asigura o compoziție perfect aromatizată.
Maturare: Un procent de 50% din cupaj este maturat în baricuri noi din lemn de stejar pe o perioadă de 16 luni pentru a contura o personalitate seducătoare și o profunzime aparte.
Note de degustare: Culoarea acestui cupaj este roșu rubiniu închis, profund. Taninii mătăsoşi şi copţi asigură vinului un potenţial bun de învechire.
Nas: Buchet puternic fructat, dominat de arome de coacăze negre, ciocolată neagră și violete.
Gust: Bogat și intens, cu taninuri catifelate şi arome dulci de fructe, ciocolată, cafea și condimente.
Asociere culinară: Culinar, sortimentul se potrivește cu friptură de vită și ciuperci la grătar, miel, vânat și brânzeturi.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Cupaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
Merlot
Negru de Dragasani - Crama
- Avincis
- Regiune
- Oltenia Podgoria Dragasani
- Alcool
- 14%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Carne rosie
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment