Ce spune producătorul despre vinurile sale?
"ARTISAN este linia noastră dedicată soiurilor românești, singular sau cupajate, specifice zonei Dealu Mare. Aceste vinuri poartă amprenta și personalitatea creatorului, tocmai de aceea nu încearcă să fie perfecte sau standard, imitând un șablon inert, ci sunt vinuri cu identitate, vinuri vii."Aurelia Vișinescu Red Artisan | Vin cu denumire de origine controlată, cules târziu | DOC-CT Dealu Mare (Domeniile Săhăteni)
Vinul a beneficiat de o fermentare alcoolică în tanc de inox închis, cu scufundarea căciulii la temperatura controlată de 20-27 grade Celsius.
A fost maturat timp de 12 luni în barrique-uri din stejar românesc, ceea ce îi conferă vinului o complexitate aparte.
Note de degustare: Un vin corpolent, sec, complex în arome, tanini medii, eleganți și bine integrați. Culoare roșie, intensă și postgust aromat, durabil.
Nas: Note olfactive de cafea și tabac, vanilie și prune uscate.
Gust: Ciocolată amăruie, condimente și vanilie. Note de fructe roșii, cireșe coapte și stejar.
Asociere culinară: Se recomandă asocierea cu friptură de curcan sau gâscă, carne de porc și vânat. De asemenea, merge și cu paste și brânzeturi maturate și semi-maturate, vită, mâncare picantă și păsări de curte.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Cupaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
Feteasca Neagra
Merlot - Crama
- Aurelia Visinescu
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 13.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment