Ce spune producătorul despre vinurile sale?
"Pe dealurile Dobrușei, vița de vie se cultivă de mii de ani. Personalitatea vinurilor AVINCIS este dată de terroir-ul Drăgășanilor, în care se reunesc sevele, aromele și gusturile sublimate de vița de vie din sol, lumina soarelui, a lunii și a stelelor, respirația binefăcătoare a Oltului, precum și experiența milenară a podgorenilor locului."
Crama Avincis Cuvee Andrei | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Drăgășani (Vila Dobrușa, Malul Oltului)
Maturare: Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul românesc care a îmbrățișat cu grație și eleganță pământul din Drăgășani, luând tot ceea ce este mai bun din sol .
40% din acest vin este învechit în barrique-uri noi în proporție de 90% timp de 14 luni iar restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
Note de degustare: Jocul elegant de note fructate şi arome lemnoase conturează un profil aromatic sublim, corpolent, structurat şi bine echilibrat. Culoare roșu rubiniu închis, profund.
Nas: Buchetul etalează o suită boemă de fructe roşii proaspete, coacăze negre şi influenţe calde de stejar.
Gust: Arome bogate de coacăze negre, cireşe negre şi mure, care se îmbină excelent cu nuanţe de ciocolată amară, vanilie şi condimente lemnoase.
Asociere culinară: Se recomandă în asociere cu fripturi de vită sau miel, mezeluri afumate, legume ca și garnitură, paste și brânzeturi.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
- Crama
- Avincis
- Regiune
- Oltenia Podgoria Dragasani
- Alcool
- 14%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment