• Nou
Italia Villa Antinori Rosso Toscana 0.75L 13.5%
110,00 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Italia Villa Antinori Rosso Toscana| Italia | IGT 

Acest vin roșu echilibrat din Italia este obținut din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sangiovese și Syrah. Fără îndoială, Villa Antinori Rosso Toscana este, de asemenea, determinat de factorii climatici și stilistici Toscana IGT. Acest italian poate fi descris literalmente ca un vin al Lumii Vechi, care se prezintă într-un mod extraordinar de impresionant. Maturitatea strugurilor pentru acest vin obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sangiovese și Syrah este influențată în foarte mare măsură de clima regiunii de cultivare. În Toscana, strugurii prosperă într-un climat cald, ceea ce se reflectă, printre altele, în struguri deosebit de bine coapte și într-o greutate destul de mare a mustului. Strugurii pentru acest vin roșu din Italia sunt recoltați exclusiv manual, la punctul de maturitate optimă. După recoltare, strugurii sunt transportați la casa de presare cât mai repede posibil. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în cuve mici din lemn, la temperaturi controlate. Fermentația este urmată de 18 luni de maturare în butoaie de stejar francez, american și maghiar. Învechirea în butoaie este urmată de o învechire considerabilă în sticlă, ceea ce face ca acest vin roșu să fie și mai complex.

Note de degustare : Piero Antinori a dezvoltat ulterior Vila Antinori în 2001 când a devenit Toscana IGT, produs din cele mai bune selecții de struguri provenind exclusiv de la ferme deținute în Toscana. Ca vin istoric al Marchesi Antinori, designul etichetei a rămas neschimbat din 1928  a fost doar ușor revizuit în timp in 1990 si 2001.

Nas: cirese, menta si ciocolata.

Gust : un vin complex, bine structurat, cu taninuri usoare, stilate.

Asocieri culinare : acompaniamentul perfect pentru spaghete cu sos de capere și roșii, piept de rață cu mazăre dulce sau supă de praz.

Temperatură de servire :16 grade 

8001935221401

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
Syrah/Shiraz
Crama
Marchesi Antinori
Regiune
Toscana
Alcool
13.5%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Italia Villa Antinori Rosso Toscana 0.75L 13.5%

Adauga un comentariu