Domeniile Averești Fetească Neagră Barrique 0.75L 14.5%
69,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Domeniile Averești Fetească Neagră Barrique 2020 | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Huși, Moldova | 

În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani. 

Note de degustare: Strugurii de Fetească Neagră au fost culeși de pe o parcelă cu expoziție sud estică, aleasă pentru solul bogat în straturi de nisip, piatră și rocă calcaroasă. Recolta a avut loc în luna octombrie atunci când strugurii au avut un conținut de zahăr la valoarea de 230g/L. Fermentarea strugurilor a avut loc fără zdrobire, cu macerare și fermentare pe parcursul a 12 zile. Feteasca de la Averești a fost maturată timp de 24 de luni în baricuri din stejar românesc. 

Aspect: Roșu închis, cu reflexii de rubin. 

Nas: După doi ani de maturare în baricuri din stejar soiul românesc aduce arome de fructe negre și vanilie, completate cu note de cacao. 

Gust: Fructele roșii se dezvoltă cu note de prune uscate și lemn verde, afumat. Gustul remenent este prelungit de condimente uscate. 

Asociere culinară: Un vin roșu complex, recomandat la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate. 

Temperatură de servire: 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

5941978101205

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Feteasca Neagra
Crama
Domeniile Averești
Regiune
Huși
Alcool
14.5%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Domeniile Averești Fetească Neagră Barrique 0.75L 14.5%

Adauga un comentariu