Xavier Vignon Chateauneuf-Du-Pape Blend 1983 0.75L 14%
849,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Xavier Vignon Chateauneuf-Du-Pape Blend 1983 | AOP Chateauneuf-du-Pape | Cote du Rhone, Franta 

Xavier Vignon avea doar 3 ani în 1972!

Acest cuvée reflectă pasiunea pentru descoperire a lui Xavier Vignon. Este rodul cunoașterii sale aprofundate despre Châteauneuf du Pape și a întâlnirilor interesante pe care le-a împărtășit de-a lungul celor 25 de ani cu alți vinificatori din denumire. Acest vin este fabricat dintr-un singur lot cultivat pe un singur domeniu care a fost învechit în cuve de beton în același loc de aproape 50 de ani!

Acum a fost atent selectat de Xavier Vignon pentru a scoate la iveală tot ce este mai bun din complexitatea și finețea sa. 

În zilele noastre este imposibil să se atingă niveluri de aciditate atât de excelente (echivalente cu cele ale unui vin alb, sau chiar mai ridicate!) Care conferă acestui vin potențialul său extraordinar pentru vârsta sticlei. Un gust al lumii așa cum a fost înainte! 

Note de degustare: Soiuri: În principal Grenache Noir completat de Cinsault, precum și unele soiuri albe, așa cum era tradiția din epocă (Grenache blanc și Clairette). Terroir: Reprezentant al AOP Châteauneuf du Pape cu nisip, pietricele laminate și soluri argiloase roșii. Potential de invechire: 50 de ani !

Nas: Nuanță ușoară, cu sclipiri ruginite. Nasul dezvăluie silex și piele.

Gust: Gustul este incredibil de proaspăt și dezvăluie note de fum și nucă. Echilibrul și finețea sa pe finisaj nu sunt altceva decât remarcabile și atestă complexitatea remarcabilă a acestui vin.

Asociere culinara: Carne rosie, branzeturi cu gust puternic, maturate, mezeluri fine, tocanite etc. 

Temperatura de servire: 15 grade Celsius

2000000015552

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Cupaj
Soi Strugure
Grenache Noir, Cinsault
Crama
Xavier Vignon
Regiune
Cote Du Rhone
Alcool
14%
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Carne rosie

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Xavier Vignon Chateauneuf-Du-Pape Blend 1983 0.75L 14%

Adauga un comentariu