Crama Mierla Alba- Mierla Alba| Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dealu Mare, România
O cramă artizanală, mică și romantică, amplasată în Dealu Mare, Mierla Albă este tărâmul unde creează vin Daniel Dorneanu și Răzvan Macici, primele vinuri au iesit pe piata in anul 2019!
Strugurii au fost recoltați manual la momentul maturității optime, sortati cu mare grija, desciorchinati si introdusi in vase mici de fermentare (600l), urmand o macerare si fermentare alcoolica desfasurate doar in prezenta drojdiilor indigene, timp de 14-20 de zile, perioada in care au beneficiat de omogenizari manuale zilnice. Au urmat 24 de luni de maturare in baricuri noi de stejar roamanesc.
Note de degustare: Vinul are o culoarea rubinie intensa si eleganta, cu fine reflexii stralucitoare. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate, extrase din butoiul de stejar. Un vin expresiv și persistent care place acum, dar cu un potențial foarte bun de păstrare. Merită evaluat după 8-10 ani de învechire la sticlă!
Nas: Parfumat cu note de fructe rosii maturate, condimente si cafea.
Gust: Gust bogat si elegant cu arome fructe maturate, magiun de prune, piper alb si tabac uscat, completate de senzatii catifelate de cirese coapte, cafea si ciocolata. Toate aceste note sunt desavarsite de taninuri moi si perfect integrate care definesc complexitatea acestui vin de autor.
Asociere culinară: Excelent pentru preparate din carne de miel, vânat, bucate mediteraneene, kebab, mici și musaca, mezeluri fine și brânzeturi.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Cupaj
- Soi Strugure
- Feteasca Neagra
Merlot - Crama
- Mierla Albă
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 14.6%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Carne rosie
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment