Domeniile Averești Diamond Zghihara 0.75L 14.5%
69,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Domeniile Averești Diamond Zghihara 2021

În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani. 

Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria. 

Note de degustare: Pentru Diamond Junior Zghihară povestea începe cu soiul de strugurii din podgoria Averești, aflat pe pământul românesc de sute de ani și bine adaptat la terroir-ul Moldovei. După ce strugurii sunt zdrobiți, pielița este lăsată în must pentru macerare la temperatura de 10°C. Mustul este decantat gravitațional apoi fermentat timp de 21 de zile în cisterne din oțel cu temperatură controlată. Fermentarea este urmată de pitrocirea vinului, făcută pentru îndepărtarea sedimentelor mari. Maturarea are loc în aceleași vase, cu drojdii fine, timp de 25-35 zile, pentru a dezvolta aromele și textura. 

Nas: Vioi, floral și verde, soiul aduce o prospețime intensă de la primele arome ridicate în pahar. 

Gust: Fructe albe, ameste de fructe coapte și lămâie, înconjurate de condimente delicate. Gust final mediu, citric, sec. 

Asociere culinară: Un vin revigorant și foarte potrivit la mesele cu păstrăv la grătar cu sos alb și alături o mămăligă aburindă. 

Temperatură de servire: 8 - 10°C. 

5941978101533

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Zghihara
Crama
Domeniile Averești
Regiune
Huși
Alcool
14.5 %
Volum Sticla
0.75L
Asocieri culinare
Branzeturi

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Domeniile Averești Diamond Zghihara 0.75L 14.5%

Adauga un comentariu