Louis Cheze Sixtus Viognier 2020 | Indicație geografică protejată | IGP Cotes-du-Rhone, Franța |
Proprietatea familiei preluată în 1978 de domnul Louis Chèze. Crama Louis Chèze este situată în vârful dealului comunei Limony, pe malul drept al Rhône-ului, la 60 km sud de Lyon, în inima podgoriei Côtes du Rhône Septentrionales. Domnul Chèze a început aventura cu 1 Ha de St-Joseph și câteva vițe de vie de închiriat. Astăzi, proprietatea reprezintă 45 Ha pe denumiri prestigioase precum Condrieu, St-Joseph, Côte-Rôtie și Vins de Pays.
Cuvé-ul este elaborat încă din recolta 2007, fiind o parcelă de 2 hectare situată pe dealurile Seyssuel, beneficiind de o orientare spre sud. 100% Viognier, viță de vie de 10 ani, randament 35 Hl/Ha.
Sortarea selectivă a strugurilor pe vița de vie, culegerea în lăzi de 10 kg. Sortarea fructelor de pădure pe masa vibrantă, presare, decantare, apoi fermentație alcoolică și malolactică în butoaie cu agitare pe drojdie.
Maturare: Butoaie de 3 până la 4 vinuri timp de 8 până la 10 luni, în funcție de recoltă. Îmbuteliat fără filtrare într-o singură îmbuteliere.
Aspect vizual: Culoare aurie.
Aspect olfactiv: Nas de caise și arome de flori albe.
Gust: Atac direct și bine structurat.
Asociere culinară: Aperitiv, salate mixte, carne albă.
Temperatură de servire: 8 până la 11 °C.
Vintage-urile: Așteptați întotdeauna câteva luni după îmbuteliere și beți în 2 până la 4 ani. Pentru amatori, lăsați-l să îmbătrânească pentru a aprecia aromele terțiare ale Viognier.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Viognier
- Crama
- Domaine Louis Cheze
- Regiune
- Valea Rhone-ului
- Alcool
- 14%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Branzeturi
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment