Domaine Yvon et Laurent Vocoret Chablis 1er Cru Fourchaume 0.75L 13%
229,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Domaine Yvon et Laurent Vocoret Chablis 1er Cru Fourchaume | Appellation Chablis Controlee |Burgundia, Franta

O familie de vilticultori din 1707. Calitate, Noblete, Respect pentru un terroir exceptional.

Sufletul si caracterul vinurilor Chablis se datoreaza pozitionarii vitei de vie pe versantii podgoriei, care sunt rezultatul miscarii geologice care au avut loc acum aproximtiv 150 milioane de ani. Acest sol misterios gazduieste fosile de stridii mici si scoici, geologii secolului trecut l-au numit kimmeridgian, un nume foarte englezesc pentru un terroir unic in lume. In anul 1118 au fost plantati primii butasi de vita de vie de catre calugarii din  Pontigny, pe un terroir atat de complex si precis care modeleaza tipicitatea vinurilor cramei. Chiar si astazi, Mama Natura, este cea care detine secretele acestei nobile licori. De cinci generatii se lucreaza intensiv la respectarea vitei de vie si a solului prin folosirea practicilor organice, producand in mod rezonabil si garantat recolte de calitate.

Note de degustare: Un Chablis excelent orientat spre tipicitatea terroirului Fourchaume, de pe diferite parcele unde vita de vie veche de 40 ani creste pe sol arilos si calcaros care imprima vinului note minerale inedite. Fiecare parcela se recolteaza manual in functie de maturitatea strugurilor, este vinificat simplu si autentic de 5 generatii incoace, fermentat si invechit separat in cuve mici de inox pentru 9 luni, pentru a permite exprimarea personalitatii vintage-ului. Potential de invechire de la 3 la 10 ani.

Nas:  Nas expresic cu caracter mineral care exprima note florale si note de lamaie pe fundal. 

Gust: Gust amplu, plin si opulent cu arome minerale de fructe galbene bine coapte echilibrate de o prospetime delicioasa care se resimte si in postgustul persistent si plin de viata.

Asociere culinară: Se recomandă asocierea cu peste, fructe de mare, salate, carne alba si branzeturi proaspete.

Temperatură de servire: 8-10 grade Celsius

2000000016290

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Chardonnay
Crama
Domaine Yvon et Laurent
Regiune
Burgundia
Alcool
13%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Domaine Yvon et Laurent Vocoret Chablis 1er Cru Fourchaume 0.75L 13%

Adauga un comentariu