• Nou
Whisky Mcconnell s 0,7 L 42%
179,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida
Vechime
Tara
Cantitate

Whisky Mcconnell s/ 0,7L/ Irlanda

McConnell’s este un brand de whisky cu rădăcini vechi în Irlanda. La începutul secolului al XIX-lea, în Belfast, Hugh McConnell era un cunoscut negustor de băuturi alcoolice și alte produse de larg consum. Urmașii săi au continuat afacerea cu alcool și au devenit distilatori, iar în 1899 John și James McConnell au deschis o nouă distilerie ce includea o berărie în partea de sud a râului Lagan, în zona denumită Ravenhill Road, parte din Belfast.

Distileria denumită Cromac a funcționat cu scurte întreruperi până în anii ’30, în timpul prohibiției americane, care a dus la încetarea producției. În ultimii ani numele McConnell’s a fost revitalizat, iar producția are loc în Dundalk la distileria The Great Northern, însă acest lucru urmează să se schimbe pentru că în Belfast se află aproape de finalizare o nouă distilerie.

 

Expresia de 5 ani a fost creată pentru prima dată în 1776 și a avut succes timp de peste 150 de ani. Alături de noua distilerie, această expresie este produsă din nou pentru restaurarea legendei din jurul numelui McConnell. Blend-ul este obținut din malt irlandez și whiskey din amestec de cereale (cu un procent mic de orz). Blend-ul este maturat în butoaie de bourbon la prima umplere timp de 5 ani.

MIROS: Note discrete de citrice și piper, completate de vanilie ce stă pe fundalul aromatic.  

 

GUST: Fructe pământii, caramel și vanilie dulce oferite butoiul asezonat cu bourbon. Aromele de piper alb și stejar completează structura consistentă și matură.

 

FINISH: În final aduce note de condimente dulci, stejar și fructe coapte.

1220000180130

Fisa tehnica

Tip bautura
Whisky Irish
Alcool
42%
Volum Sticla
0.7 litri

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Whisky Mcconnell s 0,7 L 42%

Adauga un comentariu