• Nou
Crama DeMatei Patima Fetească Neagră Single Vineyard 0.75L 14.5%
149,90 lei
cu TVA In stoc - Livrare rapida


Culoare
An
Tara
Cantitate

Crama DeMatei Patima Fetească Neagră Single Vineyard | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dealu Mare | România 


 ,,Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc." 


Soiul reprezentativ pentru România și în mod special pentru Dealu Mare, provine dintr-o mică parcelă de pe Dealul Dumbala, Zorești. Producția este de circa 3000 kg /ha, recoltarea este manuală și durata de maturare în butoaie de stejar este de un an și jumătate. După ce este îmbuteliat se mai odihnește doi ani în sticlă și apoi se scoate pe piața de consum. 

Nas: Cu un miros de magiun de prune specific soiului, tutun de pipă şi note balsamice pe finalul aproape interminabil, acest vin este o încântare a simțurilor. 

Gust: Aromele de magiun de prună specifice soiului, cireșe negre într-o combinație elegantă cu cremă de ciocolată amară, aciditatea destul de ridicată, conturează taninurile robuste și o structură importantă în această licoare. Este un vin care poate fi păstrat cu ușurință peste 10 ani ca apoi să fie consumat la apogeul evoluției sale. 

Asociere culinară: Recomandăm servirea alături de preparate ca: steak de vită, preparate tradiționale românești din carne de miel și porc, legume la grătar, brânzeturi mature și deserturi cu ciocolată neagră sau papanași cu topping de vișine. 

Temperatură de servire: 14-16 grade Celsius. 

5941982017592

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Crama
Crama DeMatei

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Crama DeMatei Patima Fetească Neagră Single Vineyard 0.75L 14.5%


Adauga un comentariu