Santalba Nabot Single Vineyard 2015 | Vin cu denumire de origine calificată | D.O.Ca Rioja | Spania
SANTALBA, numele acestei crame, provine din unirea numelui și prenumelui proprietarului și fondatorului ei: Santiago Ijalba.
Cu experiența acumulată din 1964 în producția și învechirea unor vinuri mari din Rioja, Santiago Ijalba a decis să-și lanseze propriul proiect personal, Bodegas SANTALBA. De atunci crama și-a menținut un caracter absolut familial și are sprijinul copiilor săi, Roberto și Laura Ijalba Pérez, care îmbină tradiția vinificatoare a familiei de care aparțin, cu pregătirea oenologică internațională.
Podgoria din care provin strugurii are o vechime de peste 100 de ani, eventual prefiloxeră. Tehnicile de viticultură pe tot parcursul anului sunt specifice, ecologice, durabile și extrem de controlate. Este o ediție produsă în cantitate mică, de o eleganță aparte și cu un potențial de învechire în condiții optime de păstrare de până la 20 de ani posibil și mai mult.
Ediție limitată: 2990 sticle
Note de degustare: La prima vedere este de un roșu intens, precum culoarea cireșelor supra-coapte, aproape negru și este un vin foarte elegant, cu o corpolență crescută, dar cu cremositate și note moi de fructe negre în postgust.
Nas: Fructe coapte intense, violete, coacăze negre, note de tutun, cacao, caramel, lemn dulce și minerale.
Gust: Un vin cremos, complex, cu o paletă gustativă ce conturează aromele fructelor negre supra-coapte și a condimentelor precum vanilia și lemnul dulce. Îți oferă un post-gust vibrant și persistent.
Asociere culinară: Se recomandă pairing-ul cu o friptură, tocane tradiționale, șuncă iberică, brânzeturi maturate cel puțin 12 luni și mezeluri fine.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius.
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Cupaj
- Soi Strugure
- + 20% alte soiuri locale
Tempranillo - Crama
- Bodegas Santalba
- Regiune
- Rioja
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Carne rosie
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment