Italia Calalenta Fantini Pecorino
Note de degustare : Acest vin italian poate fi descris literalmente ca un vin din lumea veche cu un aspect extraordinar de tineresc. O caracteristică specială a Calalenta este deja evidentă în numele său, deoarece Calalenta înseamnă recoltă de noapte. După ce sunt recoltați noaptea, strugurii sunt transportați rapid la casa de presare. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate de 10-12°C. Vinificarea este urmată de maturarea pe drojdie fină timp de 30-35 de zile înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.
Nas : Blackberry , Pepene galben , coacăze negre , Grapefruit , Violete , Mentă / Balsam de lămâie , Eucaliptus
Gust : o notă de nucă și note de citrice.
Asocieri culinare : Se potrivește perfect cu salata thailandeză de castraveți, omletă cu somon și fenicul, scampi și preparate mediteraneene din pește sau pur și simplu ca aperitiv pe terasă.
Temperatură de servire : 8-10°C
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Pecorino
- Crama
- Fantini
- Regiune
- Sizilien
- Alcool
- 13.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
- Asocieri culinare
- Branzeturi
- Garantie SGR
- Nu
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment