Umberto Bortolotti Prosecco Superiore 47 Extra Dry | Prosecco cu denumire de origine controlată, garantată | DOCG Valdobbiadene, Italia
Note de degustare: 100% Glera, recoltat manual până la sfârșitul lunii septembrie. Metoda de vin spumant într-o autoclavă. Mustul, păstrat în rezervoarele frigorifice la o temperatură apropiată de 0 ° C, este plasat direct într-o autoclavă unde se fermentează la 10 ° - 11 ° C în vinul său spumant. Refrigerarea și filtrarea precedă îmbutelierea sterilă. Perfecționarea ulterioară a flaconului timp de 4 - 5 luni. Culoare galben pai, ușor auriu.
Nas: Pe nas prezintă o compoziție vie, în armonie cu o notă proaspătă, tânără și fructificată de piersici albe, flori de salcâm și note plăcute de talc.
Gust: Gustul exprimă un parfum elegant și o aromă proaspătă de piersici și caise, cu o notă subtilă caracteristică mărului. Spumă abundentă și persistentă și un perlaj cu granulație fină, de lungă durată.
Asociere culinară: Risotto cu ciuperci, legume caramelizate, salate proaspete, brânzeturi tari și moi, mezeluri fine cu melone și produse de panificație ușoare.
Temperatură de servire: 6-10 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Prosecco Extra Dry
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Glera
- Crama
- Bortolotti
- Regiune
- Valdobbiadene
- Alcool
- 11.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment