Crama Valahorum Fetească Neagră 2017 | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Dealu Mare, România
Strugurii au fost recoltați manual și sortați riguros. După desciorchinare a urmat o perioadă de macerare la rece a mustuielii. Fermentația alcoolică a durat 14 zile, extragerea aromelor, a culorii și a taninurilor fine realizându-se prin omogenizări manuale periodice ale mustului. Apoi vinul a evoluat 16 luni în butoaie noi din stejar românesc. Procesele de condiționare și filtrare au fost păstrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul specific soiului.
Note de degustare: Culoarea e un rubiniu intens, strălucitor. Vinul este extrem de generos, de o voluptuozitate remarcabilă. Taninurile suple și perfect integrate conturează complexitatea acestui vin. Delicios acum, va evolua frumos prin păstrare corectă în următorii 5 ani. Pentru cei dispuși să aprecieze nuanțele cărămizii și taninurile mature, vinul merită păstrat chiar și 10 ani...
Nas: Cu arome de magiun și vișină coaptă, plus note de trufă neagră, cuișoare și frunze de tutun uscat.
Gust: Gustativ, suntem întâmpinați de o voluptuozitate remarcabilă, unde descoperim fructe roșii de pădure, cireșe negre și vișine.
Asociere culinară: Excelent împreună cu preparate din carne roșie, sărmăluțe și tochitură, pastramă de miel, cârnați muntenești sau, de ce nu, lângă un desert din ciocolată amăruie și coji de portocală.
Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Feteasca Neagra
- Crama
- Valahorum
- Regiune
- Muntenia Podgoria Dealu Mare
- Alcool
- 14.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment