Petro Vaselo Melgis Fetească Neagră 0.75L 14.5%
94,87 lei
In stoc - Livrare rapida
Culoare
An
Tara
Cantitate

Petro Vaselo Melgis -Fetească Neagră | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitate deplină | DOC-CMD Recaș, România

Ce spune producătorul despre vinul său? 

,,Magia unei varietăţi indigene vechi, aflată într-o perfectă sinergie cu terroir-ul noastru. Experienţă aproape mistică cu arome primordiale, ce surprind prin complexitate.” 

Vițele de Fetească Neagră cresc pe un teren ușor deluros cu sol ce are o componentă mixtă, de argilă și calcar, la altitudinea de 220 m peste nivelul mării. 

Maturare: Totul se face după cum urmează: culesul manual al strugurilor, selecția manuală a ciorchinilor și boabelor de struguri, fermentația în rezervoare tronconice din lemn de stejar timp de 30 zile cu drojdii autohtone, fermentația malolactică în rezervoare și butoaie din lemn de stejar, învechirea în butoaie din lemn de stejar timp de 8 luni și 3 luni în sticlă. 

Note de degustare: Culoare roșu intens, corp rotund, cu textură tanică și persistenţă îndelungată. Aciditate echilibrată și aromă complexă. 

Nas: La nas se deschide prin note preponderente de mirodenii negre, îmbogăţite apoi cu note intense de fructe de pădure coapte, urmate de note terţiare importante de cacao, humus și lemn dulce. 

Gust: Un periplu aromatic de fructe negre, condimente, cafea prăjită și ciocolată neagră. 

Asociere culinară: Se poate asocia cu diverse preparate românești sau internaționale din carne de porc sau vită. Merită încercat alături de costițe de porc marinate în sos barbeque și bine frăgezite la cuptor. 

Temperatură de servire: 16-18 grade Celsius

6425964000738

Fisa tehnica

Tip bautura
Vin sec
Tip vin
Monosepaj
Soi Strugure
Feteasca Neagra
Crama
Petro Vaselo
Regiune
Banat Podgoria Banatului
Alcool
14.5%
Volum Sticla
0.75L

Referinte specifice

Reviews

Nici un comentariu pentru moment

Adauga un comentariu

Petro Vaselo Melgis Fetească Neagră 0.75L 14.5%

Adauga un comentariu