Petro Vaselo -Roșu de Petro Vaselo | Vin cu denumire de origine controlată, cules la maturitae deplină | DOC-CMD Recaș, România
Vinul Roşu de Petro Vaselo ia nastere din plantatii viticole care se aștern lin pe un versant cu expunere sudica. Dintre toate plantatiile, aici recolta este cea mai tarzie. Toate lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual. Fertilizarea se face cu fertilizanti organici.
Maturare: Culesul strugurilor si selectia ciorchinilor si a boabelor se face manual. Fermentația alcoolică are loc în rezervoare din oțel inoxidabil, timp de 20 de zile, cu drojdii selecționate. Fermentația malolactică, învechire și batonaj frecvent în rezervoare din oțel inoxidabil timp de 3 până la 6 luni și 1 lună învechire în sticlă.
Note de degustare: Vin proaspăt și fructat, fin, cald și profund. De culoare roșie, intensă, corp rotund și un echilibru aproape perfect între taninuri și aciditate.
Nas: Note de fructe roșii și negre, tutun și stejar, învăluite într-un parfum de flori albastre.
Gust: Dezvăluie arome intense și elegante de fructe roșii, tutun, lemn dulce și tămâie. Postgust-ul prezintă note condimentate, tipice soiului, și durabilitate.
Asociere culinară: Carne roșie și albă, paste, brânzeturi și mâncăruri tradiționale (drob de miel).
Temperatură de servire: 16 grade Celsius
Fisa tehnica
- Tip bautura
- Vin sec
- Tip vin
- Monosepaj
- Soi Strugure
- Cabernet Sauvignon
- Crama
- Petro Vaselo
- Regiune
- Banat Podgoria Banatului
- Alcool
- 12.5%
- Volum Sticla
- 0.75L
Referinte specifice
Nici un comentariu pentru moment